I.v.m. COVID-19 hanteren wij enkele voorwaarden:
1. Alleen op afspraak.
2. Kom alleen naar de afspraak.
3. Afspraak kan alleen doorgaan zonder ziekteverschijnselen.
4. Bij binnenkomst desinfectiegel gebruiken.
5. Wij zelf dragen wegwerp handschoenen en een mondkapje.
6. Na elke afspraak wordt de salon grondig schoongemaakt en gedesinfecteerd.

Waxen

Snel en pijnloos ontharen

Bij Salon Zoelensepad werken we met Aloë Vera en Azuleen waxblokken. Dit is een hardere hars, ook wel filmhars, hardwax, hotwax of coldwax genoemd. De vele voordelen hiervan kun je verder op deze pagina lezen.

Wij maken van het ontharingsmoment een relax moment. We starten met een reiniging van het te ontharen gebied, vervolgens ontharen we de gewenste lichaamsdelen en eindigen met een lichte massage met een after-wax olie die de harsresten verwijdert en de huid extra verzacht.

harsen waxen ontharen - Salon Zoelensepad - Tiel

Voordelen Harde hars

 • Tjdens een wax/harsbehandeling wordt ongewenst haar op het lichaam verwijderd. Voordeel van deze intensieve methode is dat de haartjes langer weg blijven dan na een scheerbeurt. Afhankelijk van het haartype komen er pas na vier tot zes weken zachte haartjes terug. De huid blijft daardoor zacht en glad, en irritaties blijven uit. Die irritaties kunnen wel ontstaan na het scheren. Dit komt omdat hierbij alleen de haartjes worden afgeschoren maar de haarwortels blijven zitten. Tevens groeit het haar direct weer door.

 • Tijdens het waxen worden ook de dode huidcellen verwijderd, met als resultaat een gladdere én zachtere huid. 

 • Wax stolt na het aanbrengen op het te ontharen gebied, waarna het met de hand van de huid getrokken kan worden. Er worden dus geen strips gebruikt.
 • Wax is niet plakkerig en ja, het er aftrekken van de wax kan soms wat gevoelig zijn, maar het is niet tandenbijtend pijnlijk zoals harsen. Dit komt doordat harde hars / wax zich vooral aan de haren hecht en niet aan de huid.
 • Harde hars / wax kan zeer nauwkeurig aangebracht worden en is daardoor uitermate geschikt voor het ontharen van gevoelige en kleine delen van het lichaam, zoals oksels, bikinilijn en gezicht.
 • De wax wordt warm aangebracht, waarna het stolt op de huid. Omdat de hars ook iets krimpt als het afkoelt, worden de haartjes goed ingekapseld. Door de inkapseling is harde hars ook zeer geschikt voor het verwijderen van fijne en/of korte haren.

De Aloé Vera wax heeft een perfecte grip die zelfs de kortste haartjes efficiënt onthaart. Na het harsen met deze Aloë Vera hars heb je een zachte en gehydrateerde huid wat een comfortabel gevoel geeft.

De Azul wax onthaart ook de kortste haartjes en is uitermate geschikt voor de gevoeiige huid.

Tips voor voor- en na de behandeling

Voor

 • Een behandeling werkt, voor de eerste keer, het best bij een haarlengte van  minimaal een halve centimeter. Probeer je haren 2 à 3 weken vooraf niet te scheren.
 • Scrub de avond van te voren voorzichtig de huid die behandeld moet worden. Hierdoor worden alle dode huidcellen verwijderd en komen de haren losser en meer rechtop in de huid te zitten, wat de behandeling gemakkelijker maakt. 
 • Ga je op vakantie? Plan dan een afspraak 3 dagen voor dat je de zon in gaat.

Tijdens

 • Tijdens intieme behandelingen zoals de bikinilijn, moet je de onderkleding volledig uit doen. Bovenkleding kan aan gehouden worden. We begrijpen datje je ongemakkelijk kunt voelen tijdens de behandeling, maar je kunt erop gerust zijn dat wij niet bezig zijn met de vorm of omvang van jouw lichaam. Wij streven er juist naar dat je je zo comfortabel mogelijk voelt!
 • Een hars/waxbehandeling is niet volledig pijnloos. Maar door het gebruik van harde hars verminderen wij de pijn enorm en het is zeker minder pijnlijk dan je verwacht. En hoe vaker je je laat harsen/waxen, hoe minder pijn het doet. Probeer ook de afspraak minimaal 3 dagen voor of 3 dagen na de maandelijkse cyclus in te plannen, aangezien door de hormonen de behandeling als pijnlijker kan worden ervaren. 

Na

 • Vermijd te strakke kleding op de huid die pas is geharst. Dit om het ingroeien van haren te voorkomen. Bij aanleg voor ingegroeide haren is het aan te raden om regelmatig op het onthaarde gebied een peeling toe te passen, te beginnen vanaf 48 uur na het harsen.
 • Raak de behandelde huid alleen aan met gewassen handen.
 • Vermijd tot 48 uur na het harsen: een heet bad, zonnebank, zon, sauna of andere warmte/hitte behandelingen en ga het liefst ook niet direct sporten.
 • Gebruik ook na de 48 uur die tijd een goed zonneproduct met beschermingsfactor.
 • Probeer na het harsen niet te krabbelen of hard over de huid te wrijven. Door het harsen kan een verhoogde bloedtoevoer ontstaan en daarmee jeuk. Krabben en hard wrijven kan de huid dan irriteren.
 • Gebruik tot 24 uur na het harsen geen producten op de huid die Alpha Hydroxy Zuren (AHA) bevatten, omdat dit mogelijk gevoeligheid en irritatie kan veroorzaken.

Let op:  Als je voor de eerste keer een hars/waxbehandeling ondergaat dan is het normaal dat er een lichte roodheid van de huid ontstaat. Die verdwijnt binnen 24 uur!
 

Prijslijst waxen en ontharen

Bovenlip

€ 10,00

Bovenlip, kin en wangen

€ 17,50

Harsen onderbenen

€ 19,50

Boven benen

€ 22,50

Gehele benen

€ 37,50

Oksels

€ 12,50

Armen

€ 19,50

Bikinilijn

€ 19,50

Rug

€ 25,00

Rug en schouders

€ 42,50

Borst mannen

€ 25,00

Borst, rug en schouders mannen

€ 60,00

Volg ons ook op Social Media

Aanmelden voor nieuwsbrief

Ontvang acties, aanbiedingen en nieuwtjes in je mailbox!

Aanmelden